Saturday, June 4, 2011

3 line

Geng 3 line wujud tahun bila boh???haha aku bukan budak 3 line so aku xtau...yg aku tau 3 line dah wujud zaman P.Ramlee lg...lama dh tu baq hang..xcaya?..tgk la cite pendekar bujang lapok!!!kalau malas tgk gambar ni sudah...


Ni baju gangster zaman P.Ramlee

Baju 3 line dulu2 baq hang


Ni baju 3 line zaman sekarang




Pekida ngan 3 line satu company ke?haha xyah nk cover line ok...terang2 kat baju pekida ade 3 line!Ckp byk pun xguna...dipendekkan cerite diorang ni xsemua jahat..ade la segelintir budak2 hingusan bajet dah kuat ade backup besar..mane xnye dah ade adik beradik ramai...kepala besar la!Ibaratnye kalau terlanggar bahu skit terus nk melenting..Depa ni kalau jd ABG LONG haru biru kawasan tu baq hang!!!


p/s:pada ahli pekida@3line cube pikir blk ape kebajikan yg korang dah buat?Setakat tolong kenduri adik beradik bek xyah...Rukun Islam no 2 ngan 4 tu dah sempurna ke?hmmm tepuk dada tanye sendiri...




Kalau korang faham lirik lagu ni korang mmg KONGSI !!!


Lirik Lagu KONGSI


Kongsi kongsi mari bicara,
Kongsi pendapat dan juga idea,
Masuk Kongsi tiada keluar,
Biar Kongsi jadi Kongsi kita duduk diam. [x2]

Naik bukit , turun bukit,
Gua dah lama tengok wayang , tak perlu minta tiket,
Dan silakan picit telefon panggil~lah sedozen,
Gua pun teringin nak tengok lu punya sepuluh sen
Alamak lu kredit pun takde , terpaksa tembak
Tak guna lu bawak pisau ke peraduan menembak,
Tak guna ada bola kalau tak reti sepak,
Tak guna ada jalan kalau destinasi tak nampak,
Tak guna jadi gangster kalau tiada wang,
Gua tetap di jalanan tapi gua usahawan,
Gua bursa sahamkan setiap perniagaan,
Dan setiap gerak geri , pelan harus dipersiapkan,
Jangan kita mudah lupa , kita bukan selamanya muda
Jadi kerahkan tenaga , pergunakan usia,

Bila jumpa orang lama , jangan malu bersoal,
Jika mahu kunci kuasa , harus ada modal,

Kongsi kongsi mari bicara,
Kongsi pendapat dan juga idea,
Masuk Kongsi tiada keluar,
Biar Kongsi jadi Kongsi kita duduk diam. [x2]
Ada cara duduk , ada cara berdiri,
tangkap orang menyamar , tangkap orang menyanyi,
tangkap orang melalak , tangkap budak berlagak,
tangkap mulut berbuih , berbual lepas cakap,
tangkap budak kosong bogel dan tak pakai baju,
ramai sangat kelkatu , nak mendekati lampu,
teringin hendak menyinar naik sheikh , tapi tiada dinar,
bila kena pegang gegar sikit , air mata berlinang,

Bukan nak jadi brader , gua nak jadi orang berada,
supaya dapat menjaga setiap ahli keluarga,
bukan duniawi semata emas putih permata,
kadang kala aku rabun , pakaikan cermin mata,
Tuhan berikan petanda , supaya ku selamat di sana,
dan selamat di sini , setiap usaha diberkati,
budak tersusun rapi , gerak cara koperasi,
biar mereka jadi besar , Kongsi kami gergasi...









Lirik Lagu MANTERA BERADU

(Suara latar)
Masih belum sempurna..
Bismillahirrahmanirrahim…

(M.Nasir)
Gerakkan Hati... Hati gerakkan...
Pandanglah aku.. aku lah dia..

(Malique)
Kulitku tebal.. ku kebal.. ingatku kebal..
hanya berbual makan angin kembung perut mual...
resah dan tidak senang.. hidup tak pernah lenang..
ku schizo paranoia takut pecah tembelang

(M.Nasir)
Pecah tembelang... peta dah hilang...
bangau dah pulang... suara sumbang..

(Malique)
Lidahku kaku tak selicin kuku
teman baikku buku
bini ku pena.. tak pernah lena
aku suka mengintai pantang ditenung
berakhir pertelingkahan dalaman
pasti belum

Ikut gerak hati.. pena melayang
dilihat dua layang pandang
tak lah sekarang
takat meradang
tanya.. abang gedang, apa barang?
badan macam badang
main acah belakang parang

Kuhunuskan keris musuh ada pistol
tradisi kekalkan adaptasi harus betul
tujuh baris keramat tujuh garis penamat
baik berpada biar jahat asal selamat

(Suara Latar)
Ramai saudaraku yang baik telah dipijak

(M.Nasir)
Awan mendung yang berarak
bawa tangis bawa resah
rebah rindu yang terkumpul
semua birat dan kalimah
semua janji yang terikat
lebur disisimu

(Malique)
Yo! ijazah terbaik datangnya dari jalanan
dari pengalaman bercakap dan bersalaman
konflik motivasi cuba medatasi
positif dan benci jadi inspirasi pagi

Peduli itu interpretasi basi pekakkan sebelah
halang biar keduanya muka cantik
soalan bodoh yang ditanya jadi melodinya
lebih hina dari zina

Lu bikin dosa ku bikin prosa
testosterone testarosa
citacita sosa kl kl kosa nostra
jalan berliku ku harung roller coaster
gah sentosa tiada penyesalan
luas pandangan jauh dah berjalan
tak sempurna masih ada kejanggalan
gagal merancang, merancang kegagalan

(M.Nasir)
Awan mendung yang berarak
bawa tangis bawa resah
rebah rindu yang terkumpul
semua birat dan kalimah
semua janji yang terikat
lebur disisimu

Kucing bawa tidur rimau bawa igau
masuk tempat orang bawa otak bukan pisau

(Malique)
Naik bukit angkuh cakap ayah jangan risau
turun bukit pucat dengar tiga miaww
kucing bawa tidur rimau bawa igau
masuk tempat orang bawa otak bukan pisau
tolak pintu gua tiga kerat tenaga
kosong tak dijaga sampai datang tiga naga
ingat nak berlaga tapi tak kan boleh menang
menang dengan otak tak mesti dengan pedang

Sebelum jadi naga, ikan koi renang renang
kura-kura salah jawab pantun, naik berang
panggil lima kawan atau biar pergi laju
risaukan pekara remeh kita tak akan maju
muka sama hijau hati siapa tahu
merah dah menyala pasti mati siapa mahu
gagap tiga kali bercakap benar saja
bulan terang ramai yang keluar buat kerja

(Malique + M.Nasir)
Panjat pokok buluh cari tokong air terjun
naik sampai nampak dah terpegun turun
tiga ular ikut lompat atau paut
kalau terus mati jika belok maut

(M.Nasir)
Awan mendung yang berarak
bawa tangis bawa resah
rebah rindu yang terkumpul
semua birat dan kalimah
semua janji yang terikat
lebur disisimu

Puisi hati mu... hati mu puisi
palu hati ku palu hatiku

(Malique)
Kulit tak besalin walau saling ganti baju
pandang sini pandang sini
ku berbahasa baku kata kata nahu
himpun jadi satu
mantera beradu dengan irama dan lagu

(Suara Latar)
Akhirnya sempurna....

8 comments:

azwan said...

wa..cayalah..zaman dlu pown dah ada 3 line..hebat2...

Saya Cumi said...

Terserah kpd hak individu msing2.. sme ade memilih jalan putih maka lurus la jln nya ..

Anonymous said...

Kebnykan gile pangkat. Lumrah manusia, bile sorng diam, bile ramai tunjuk lagak. Melayu kite

fizi rosli said...

salam,,bro,,,x semestinya mcm tu,,3;ine pown xsemua jahat,,,yg x sarung baju pown x semua baik,,makcik2 yg duk mngumpat kat tepi umah,,n pakcik2 yg duk lepak kat kedai makan smpai lupa azan tu pown bukan semua sarung bju putih n merah kongsi,,so,,kongsi2 nie x penting yg penting perpaduan,,,salam,,

Anonymous said...

Pepek u ? Pilih jalan lurus ke jalan main ? Lau tgok muke u mmg u suke org jenis samseng skit? Yg leyh main u sambil video kan? Kan? Kan? Pepek u tu jaga dlu sebelum ckp putih ke merah? Setahu i pepek u slalu merah dan busuk

Anonymous said...

Kebnykan gile pangkat. Lumrah manusia, bile sorng diam, bile ramai tunjuk lagak. Melayu kiwek

Anonymous said...

nak tunjuk lagak macam taiko, belum kena kecing baru tahu rasa

Unknown said...

Salam ... Jaga kemanan n jaga adik beradik ... Respect diutamakan ... Jgn tunjuk kuat n pling penting jgn bikin panas kalau kau belum cukup panas

Wajah baru